Na čo sa pozerať prí výbere masáže

To poďla čoho , a ako si  vybrať správnu masáž býva často predmetom diskusií. Dnes Vám poviem , o čo by ste sa mali pri výbere masáže zaujímať a čo je najdôležitejšie o ňej vedieť.

  1. -INDIKÁCIE,KONTRAINDIKÁCIE- pred masážou si treba zistiť, či vám masáž môže pomôcť a vykonávať sa ak už máte nejaký zdravotný problém .Informácie o kontraindikáciách a indikáciách nájdete na stránke salónu a vždy by vám mal dať o nich vedieť aj masér.Zatajením zdravotného stavu by ste si mohli masážou uškodiť, preto akk neviete či sa masáž môže u vás vykonať ,neváhajte a opýtajte sa maséra, určite vám  rád pomôže.
  2. -DRUH MASÁŽE- druh masáže ovplyvní aj výsledok masáže , zatiaľ čo medová masáž pomôže viac pri detoxikácií , lymfodrenážna masáž zase viacej  pri celulitíde .Vyberajte si podľa toho , čo chcete masážou dosiahnuť ,či už ide o estetický alebo zdravotný účinok.
  3. -ÚČINKY MASÁŽE –účinky sú rôzne ,podľa účinku si vyberáme aj druh masáže
  4. -DĹŽKU MASÁŽE -dĺžka masáže je pre veľa ľudí dôležitá . Ak sa chystáte na svoju prvú masáž odporúčame relaxačnú masáž,pretože je kratšia a jemnejšia ako napríklad klasická masáž . Ak si masáže obľúbite určite oceníte dlhšie masáže či špeciálne masáže ktoré nabudia super atmosféru. Avšak každý sme iní preto sa nedá jednoznačne povedať, ktorá vám bude vyhovovať najviac. To čo sedí susedovi nemusí sedieť vám, preto si je potrebné vyskúšať si ich na vlastnej koži.
  5. -CENU MASÁŽE- Určite, keď bude jediným kritériom najnižšia cena, tak asi nebude rozumné očakávať aj najvyššiu kvalitu. Samozrejme ani najvyššia cena, naopak, nemusí zaručovať najvyššiu kvalitu. Určite svoje telo nechceme zveriť do rúk hoci komu a riskovať prípadne aj zdravotnú ujmu.
  6. -KVALITNÝ MASÉR- musí byť odborne spôsobilý/á na každý druh masáže, ktorý vykonáva. Masér/ka musí brať do úvahy Vašu požiadavku na vhodný tlak, ktorý požadujete, či vhodnú zostavu masírovaných častí tela, ktorú požadujete a musí vynechať časti tela, ktoré si neprajete masírovať. Tiež by mal  Vás vždy oboznámiť s indikáciami a kontraindikáciami masáže ,vedieť vám odporučiť druh masáže alebo vám poskytnúť iné informácie ohľadom masáže .Pri výbere maséra sú taktiež dôležite sympatie či recenzie od známych, iba to vám môže zaručiť, že sa budete cítiť dobre s vedomým že svoje telo a zdravie vkladáte do tých správnych rúk..
  7. PROSTREDIE- miesto kde sa vykonáva masáž je tiež dôležité , mali by ste sa v ňom cítiť príjemne a vedieť  tam zrelaxovať .Veď práve oddych je to , o čo nám pri masáži ide .A nik by nechcel predsa oddychovať v nepríjemnom prostredí.To by sa asi ani nedalo.
Kurzy Baby masáže s masérkou Simonou viac na www.babymasaz.info alebo online kurzy na  www.babymasaze.online
 
 
 

 

 

Ďakujeme, že ste nás navštívili.